MacBook 13″ sleeve 2018-03-10T22:05:48+00:00

Project Description

Materialer

  • Bomuldgarn (2 forskellige farver efter eget ønske, ca. 80g af hver farve)
  • Hæklenål nr. 4

Forkortelser

m = maske
fm = fastmaske
lm = luftmaske
km = kædemaske
( ) = antallet af masker efter endt omgang.

Sleeve

Sleevet passer til en MacBook 13” og bliver ca. 23,5 x 33,5 stort. Da vi alle hækler i forskellig fasthed, kan det være du skal gå en nål op eller ned, for at det kommer til at passe i størrelsen.

Sleevet er hæklet i jacquard. Det er en speciel teknik, hvor den farve, der ikke benyttes, ligger inden i maskerne, i stedet for at danne løkker på bagsiden. Man får på den måde en fin overflade uden løse tråde og resultatet bliver tykt og tæt. Den farve du ikke benytter ligger altså bag ved fastmaskerne.

Du kan finde en guide til teknikken her

Mønstret består af et tofarvet diagram, der følges som når man broderer korssting. Felterne markeret med et kryds, er den farve du ønsker striberne i. Du skal hækle med dobbelttråd hele vejen.

Du starter nedefra og op. Det betyder ikke noget om du læser diagrammet fra højre mod venstre eller fra venstre mod højre. Diagrammet fra venstre mod højre, viser begge sider af sleevet.

Vær opmærksom på din hæklefasthed. Jeg hækler lidt løst. Du skal, når du har hæklet 4-5 rækker, gerne have en bredde på ca. 23 cm, ellers vil sleevet ikke passe til en MacBook 13”. Hækler du strammere end jeg, kan du gå op i størrelsen på hæklenålen.

Slå 40 lm op i grundfarven (i mit tilfælde lysegrå) og vend arbejdet. Start i 2. maske fra nålen.

Rk. 2: 38 fm og 3 fm i den sidste m – vend ikke men hækl videre rundt på den anden side af rækken af luftmasker.

Rk. 3: 38 fm og 3 fm i den sidste m (82)

Fortsæt nu rundt i spiral og skift farve som diagrammet angiver. Du finder diagrammet her

Når du er færdig med at hækle efter diagrammet, kan du afslutte sleevet med en omgang krebsemasker. Du finder en guide til krebsemasker her

Leave A Comment